Adatszolgáltatás

A Budapest Könyvelő folyamatosan teljesíti Megbízói nevében a Megbízó vállalkozását terhelő adatszolgáltatási kötelezettségeit.

Az adóhatósághoz benyújtandó adóbevallásokon kívül a jogszabályban meghatározott rendszerességgel előírt határidőkre adatot szolgáltat az Országos Nyugdíjbiztosító Igazgatóság részére a biztosított dolgozókról.

Havonkénti rendszerességgel a vállalkozásban foglalkoztatott magánszemély részére kifizetett jövedelmekről az adóhatóság részére. A vállalkozásra vonatkozó adatokról a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) részére. A vállalkozás gazdasági tevékenységéről elkészített beszámolót nyilvánosságra hozza a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ( KIM) Céginformációs Szolgálatánál.

Egyéb adatszolgáltatás: Szakképzési hozzájárulásról, Kulturális járulékról, Környezetvédelmi termékdíjról, Környezetterhelési díjról, Innovációs járulékról, stb.

A Megbízó részére rendszeresen, illetve igény szerint adatot szolgáltat a vállalkozás gazdálkodásának havi- negyedévi eredményéről, az adófolyószámlák egyenlegeiről.

Megbízás alapján elkészíti a munkáltatói és egyéni Szja bevallásokat.